2 Temmuz 2014 Çarşamba

İdrar Kaçırma

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mukaddes Kalyoncuoğlu, çocuklarda idrar kaçırmanın basit bir sorun gibi gözükse de kimi zaman ciddi böbrek yetmezliğinin ya da idrar kesesi ile ilgili bir sorunun habercisi olabileceğini söyledi.

Video: İdrar Torbası Enfeksiyonu

Prof. Dr. Kalyoncuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarda idrar kaçırma sorununun sık görüldüğünü, gece 4 yaş, gündüz ise 6 yaş üzerinde devam etmesi halinde mutlaka hekime başvurulması gerektiğini belirten Kalyoncuoğlu, şöyle devam etti:

''Aileler sorunu 'çocuğun teyzesi, dayısı da idrar kaçırırdı' diyerek, düzeleceğini düşünüp, göz ardı ediyor. Oysa yaş ilerlemesiyle bazı sorunların da ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu rahatsızlığıyla alay edilen çocuk, psikolojik olarak çeşitli tepkiler verebiliyor, içine kapanabiliyor, sıkılgan davranışlar sergileyebiliyor. Altını ıslatma sorunu böbrek yetmezliğinin ya da idrar kesesi ile ilgili bir sorunun habercisi olabiliyor, araştırılması gerekiyor.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder