13 Haziran 2014 Cuma

Koltuk altı kokusunu önlemek için!


Koltuk Altı Kokusu Neden Olur?

Koltuk altı kokusunun terlemeden dolayı olduğu bilgisi tamamen yanlıştır. Kokunun asıl nedeni; terleme sonucu üretilen protein ve yağların, bakterileri geliştirmesidir. Koltuk altında oluşup gelişen bakteriler pis kokuya neden olurlar. Ayrıca tüketilen sarımsak, soğan, baharatlı yiyecekler; giyilen sentetik kıyafetler de koku oluşumuna neden olan etkenlerdir.

Koltuk Altı Kokusunu Önlemek Mümkün mü?

Evet koltuk altlarına gerekli bakım yapıldığı takdirde kokulardan kurtulmak mümkün. Öncelikle o bölgedeki tüylerden kurtulmak gerekmektedir. Tüylerden kurtulmak demek bakterilerin azalması demektir. Çünkü tüylerin yok olmasıyla terleme azalacak ve bakterilerin beslendiği yağ, protein ve nemlenme yok olmuş olacaktır. Sabah ve akşam duş almak mümkün olmasa bile o bölgenin su ve sabunla temizlenmesi gerekmektedir. Sonrasında, temiz koltuk altlarına koku gidermek için deodorant spray veya antiperspirant ürünler kullanılabilir.

Deodorant terlemeyi engellemez ancak hoş bir koku bırakır. Çok fazla terleyen insanların antiperspirant kullanmaları daha doğru olur. Bu ürün terlemeye engel olmakla birlikte hoş bir kokuya da sahiptir. Bu gibi ürünler terli bölgeye kullanılmamalıdır..Çünkü etrafa kötü koku yayılmaktadır. Koltuk altı kokusunu önlemek için yediğimiz gıdalara dikkat etmeliyiz. Bazı baharatlı yiyecekler, yeşillikler terlemeyi artırmakta ve bu da bakteriler dolayısıyla koku yayılmasına neden olmaktadır. Ayrıca terlemesi çok olan insanların pamuklu, ipek ya da keten kumaştan yapılmış kıyafet tercih etmeleri daha doğrudur. Sentetik kıyafetler terlemeyi artırmaktadır.
Koltuk Altı Kokusunu Önlemenin Bitkisel Çözümü

Karbonatın koku giderici olduğunu biliyor muydunuz?

Karbonat antiseptik özelliğiyle mikrop karşıtı bir maddedir. Koltuk altına sürdüğünüz karbonat mikropları yok ederek kokuya engel olur. Koltuk altını yok eden bir diğer bitkisel ürün de ada çayıdır. Ada çayını hem içerek hem de o bölgeye sürerek kokunun oluşmasına engel olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder